View Single Post
Eski 21-02-2014, 12:59   #1
sulukök
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Peçete arasında tohum çimlendirme öyküleri

Ara sıra soranlar oluyor. Domates - Salatalık tohumlarını nasıl çimlendireceğiz diye. Sanırım herkes ufaktan yeni mevsim hazırlıklarına başlamıştır, ya da yakındır. Ben de ufak-tefek denemeler yapıyorum.

Hiç topraksız, perlitsiz, cocopeatsiz bir ortamda tohumu çimlendirip sonra da öylece devam etmek gibi, yani aeroponics'e girmek gibi çılgın bir niyetim var. Çimlendirme denemeleri oldukça "şeffaf" bir ortamda gerçekleştiğinden göresel olarak da bilgilendirici / eğlendirici oluyor. Paylaşmak istedim.

Önce salatalık. O çok kolay, genellikle 24 - 48 saatte kök ucu görünüyor. Çay tabağında ayağa bile kalkabiliyor. Bir kağıt peçeteyi dörde katlayıp çay tabağına koydum. O temel besin / su deposu. Bir de peçetenin 1/8'ini ikiye katlayıp, iki saat kadar suda ıslanmış tohumu bunun içine yerleştirdim. Bundan amaç bitkiyi, yani kökleri olabildiğince kağıdın dışında - havada tutmak. Çay tabağında başlayan macera daha sonra delikli saksıda devam ediyor. Sonra yetişirse sislendirme ortamına girecekler. İlk başta sadece çeşme suyu ile başladım. Kök çıkınca az sulandırılmış besin. Şimdilerde EC 1.5, ph 5.5 - 6.0.

Şimdi fotolar...

Eklenen Resimler
     
sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön