View Single Post
Eski 21-02-2014, 11:14   #5
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
Dün akşam üzeri yaklaşık 250 adet brachycome tohumu ektik ailecek
Kullandığımız malzemeler: Klansmann-P torfu 70 lt.lik 25 tl. bulunduğum ilçeden aldım, zirai ürün satıcılardan. Torf (Klasmann-Deilmann) | DRT TARIM 7*7 cm.lik 24 lü viyol, bir adet küçük yarım litrelik yoğurt kabı, buzdolabı için kullanılan streç film...

İki hafta önceki ekinezya ekimim sırasında çamaşır suyundan geçirip poşete koyduğum için viyolü tekrar dezenfeksiyon işleminden geçirmedim. Torfun üstteki sitesinde "sterildir" yazdığı için zaten düzgünce kullandıktan sonra ağzını bağladığım için direk kullandım.
Torfu balkonda kızımla birlikte viyollerin ağzına kadar tüm gözleri doldurduk. Cam bir su bardağı ile hafifçe üzerlerine vurarak sıkışmalarını sağladım ve biraz daha torf ilave ettim boşalan gözlere. Viyolü içeri masanın üzerine aldım ve eşimle birlikte milimetrik ölçülerdeki tohumları saat kadranı şeklinde her göze 9-10 tohum gelecek şekilde torfun üzerine koyduk. Eşiminki hafiften sallapati olsa da ben çıkışlarını da takip edebilmek için mümkün olduğunca düzenli yerleştirmeye çalıştım tohumları. Daha sonra üzerlerine biraz torf serpip hafifçe bastırarak streç film ile kapattım. Evimizdeki küçük banyonun bulunduğu bölümün sıcaklığı 17-21 derece arasında. Yani tohumla gelen kağıttaki bilgiyi (çimlendirme sıcaklığı 15-20 derece arasında olmalıymış) uygulamış oldum. Bulunduğu yer karanlık olduğu için gündüz ise hava sıcaklığı müsaade ettiği ölçüde güneş gören balkona direk güneş ışığı üzerine düşmeyecek şekilde koymayı planlıyorum.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön