View Single Post
Eski 20-02-2014, 16:52   #38
sagol
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Sayın Badrobot,

Şu anki haliyle alt dalın kalınlığında sorun yok bence ama o dal güçlü ve geçen sezondaki gibi çok yapraklı kalırsa diğerlerinden daha hızlı kalınlaşabilir(Şu an gövdenin 1/3 ü gibi dolayısıyla kurallara uygun). 1. dalın kalınlığına göre 2. dal ince görünüyor dolayısıyla benim ağacım olsa alt dalın gelişmesini yavaşlatıp 2. dalın gelişmesini hızlandırırdım.

Sizin öneriniz de güzel ama hareket biraz karasız görünüyor, sanki hafif bir rüzgarda sırtüstü düşecek, yere devrilecekmiş gibi. O şekilde bir değişiklik yapılırsa üst tarafın hareketini de değiştirmek iyi olabilir.

Aslında sizin önerinizi gördüğümde bir çizim yapmak içimden geçmedi değil ama hem o an vaktim yoktu hem de Cemaleddin Bey'in daha hacimli ağaçlardan hoşlandığını bildiğimden bir çizim yapmamıştım.

Şimdi bir çizim yaptım, hareketi ön plana çıkarmak için kalın dalın olduğu tarafı daha daralttım. Böylece kalın dal kısalacağından daha kalınlaşma olasılığı da azalacaktır.

Olayın artık bonsai adaylığından çıkıp sanat kısmının tartışılmaya başlanması güzel bir durum. Yeri gelmişken bu konuda yazılmış bir makalenin linkini ilave ediyorum.

Bonsai


İyi çalışmalar dilerim...

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg cemaleddin Ulmus - GS.jpg (63.5 KB, 284 views)
Dosya Türü: jpg ulmus cemaleddin-1.jpg (43.3 KB, 283 views)
sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön