View Single Post
Eski 20-02-2014, 09:19   #39
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Merhaba,

Ülkemiz tarmının kötü durumda olduğunu düşünmüyorum. Sadece eksikleri var.

Çağımızda, eskisi gibi büyük savaşların olmadığını görüyoruz. Emperyalist ülkeler milyarlarca dolar para harcayıp binlerce askerini riske atmak yerine, sömüreceği ülkeyi güçsüzleştirme planı yapıyor.

Kaynaklarını kullanamayan bir ülke her zaman iyi bir pazardır. Önce beslenme gelmektedir. Kömür,petrol,cam,demir,doğalgaz daha sonra gelir.

Düzgün beslenemeyen bir ülkenin insanları sağlıklı düşünemez,çalışamaz verimsiz olur. Tarım her insan için önemlidir. Yakın geçmişte tohum savaşları başladı. Yetiştireceğiniz ürün saf ve temiz değilse, organizmada bir sürü olumsuzluğa yol açabiliyor.

Ülkemiz insanının bir özelliği de, diğer ülke insanlarından daha dayanıklı ve değişen ortamlara çabuk intibak etmesidir. Yaşadığımız birçok olumsuzluklarda bunun örneklerini yaşadık.

Ülkemizde tarım bilinçsizce yapılmaktayken, köylümüz neyi nasıl üreteceğini çok iyi kavramış durumda. Ekonomik krizler sonucu büyük şehirlerdeki bir çok iş sahibi işini tasfiye ederek kırsal kesime yerleşerek köylüye hem komşu hem de destek olmuşlardır.

Bu insanlarımızın köylümüze birçok faydası olmuştur. Tohumu nereden bulacağı, hangi tip gübreyi kullanacağı,sulamayı nasıl yapacağı hususunda bilgiye ulaşmasında da öncü ve yardımcı olmuştur.

Büyük şehirlerden kırsala yerleşen insanımız bu gün dünyadaki gelişmeleri de günü gününe hatta saati saatine izlemektedir.

Ülkemizdeki tarım arazilerinin % 40'ına yakın kısmı pek kullanılmamış her türlü tarımın yapılabileceği ham topraktır. Önümüzdeki yıllarda, yok olmaya yüz tutmuş tarımımızın çok çok verimli bir duruma geleceğini düşünüyorum.

Sadece biraz destek lazım.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön