View Single Post
Eski 19-02-2014, 21:42   #3
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Kgursan'ın verdiği bilgilere göre bitkim eğer Amaryllis ise 12 ye kadar yolu varmış

Yalnız Kgursan'ın yazısını tekrar okuduktan sonra kafam karışır gibi oldu. Çiçek sapına baktım sanki içi boş gibiydi. Çiçeklerin kokusu da yok. Yavruyu çıkartırken 4 tane de yeni yaprak çıkarttı. Bu durumda benim bitkim Hippeastrum mi acaba? Tohumların rengini ve yılda kaç kez çiçekleneceğini bekleyeceğim bakalım ne olacak. O zaman fark daha iyi ortaya çıkacaktır. Eğer Hippeastrum ise ben de lilyum'un yöntemini uygularım

Bu yazı yine elimizin altında olsun diye alıntıladım.
Sn nevsune, mesajınızı şimdi gördüm. Yukarıdaki bilgileri derlediğim kitabın adını hatırlayamıyorum. Sanırım biraz da zaman geçmiş. Sizin çiçeğinizin Hippeastrum olduğunu düşünüyorum. Sapın içi boş ve kokusuz.

Amaryllesin bildiğim 2 türü var. A. belladona ve A.vittata (tarla
amaryllesi). Hocam 100 ün bitkileri Yani pembe trompetler (Amarylles) dir.

Bu bilgi şöyle dursun.

Asıl yazmak istediğim,daha doğrusu üzüldüğüm : Sn Türkanatalayın küçük bir cümlesi "Kgursanın fırçasından sonra..." diyor. Gözünü seveyim Türkan hanım, Ben nerede fırça atmışım size? mesajları taradım bulamadım.. Ben yaklaşık 4-5 yıldır burada mesaj yazıyorum "Fırça atmak" hiç düşünmediğim bir şey. Farkında olmadan yazılmış bir şey varsa şimdiden özür dilerim.

Ama mesajı bulamadığım için sizi kıracak ne yazmışım onu da bilmiyorum. Ama tü
m samimiyetimle söylüyorum ki burada kimseye ard niyetli, tepeden bakar ukela şekilde mesaj-cevap yazmadığımı düşünüyorum. Eğer yanlış varsa ve ben doğrusunu biliyorsam onu açıkça söylüyor-yazıyorum. Ama bunu karşımdakini küçümseyerek yaptığımı hiç hatırlamıyorum.

Her neyse, eğer farkında olmadan kusurumuz olmuş ise tekrar özür dilerim.

kgursan Çevrimdışı   Başa Dön