View Single Post
Eski 18-02-2014, 12:36   #70
asln
Ağaç Dostu
 
asln's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2013
Şehir: Datça
Mesajlar: 281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SUDEM Mesajı Göster
Eklenti 470197

Eklenti 470198

Günaydın,
Benim marul kılıklı menekşemden son görüntüler ile karşınızdayım.Çiçek açmasını bekleyemedim. Tomurcukları paylaşayım dedim..17.01.2014'te muz kabuklarını koymuştum..Ve fotoda gözüken gibi 3 tane tomurcuk var..Sevgili Fatitoo'nun dediği gibi yaprakları koparmadım.Büyüdükçe yukarıya doğru baş gösteriyorlar.... Bakalım ne renk olacaklar ?

Mini dipnot : Hemen yanında mor menekşem var idi..Bol çiçekli.. uzun bi zamandır dinlenmeye geçmişti.Muz kabuğu uyguladığım gün bu menekşeden 2 boy küçüktü.Şu an hemen hemen bunun kadar ve dalları daha çok tomurcuk dolu...Yani ben pek te muz kabuğu etkisi olduğunu düşünmüyorum..Denedim gördüm..Sanki herşey doğal akışında ilerledi.
Bende düşünmüyorum, ufak bir ihtimal olabilir da olmaması gereken bakterilere ev sahipliği ederek risk oluşturan bir ortam yaratmıştır.Menekşeninde bunu ne kadarından faydalandığını bilemiyorum.
Çiçeklenme için sadece besine ıhtıyaçtan başka, ısının yükselmesi, bulunduğu toprak karışımı, ve ışık çok önemli diyor forumdaki notlar.
Çiçek için fosfor lazımsa, (P) şimdi bolca süt yoğurt filanmı dökmeliyiz ?
Marul gayet güzel görüyor sevgili sudem, saksıda ufaksa artık yaprakları gelişmiş, kökler yerleşmiş, tomurcukta vermiş bundan sonra hemen yakın bir marketten çiçeklenmeye destek botanika çiçek çoşturan gübre alın.
Aydınlık bir yere koyun,
1 litreye üzerinde yazan ölçüyü dörtte bir seyrelterek sulamanızı yapın.Daha detaylı bilgiler forumda bolca var.

asln Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön