View Single Post
Eski 15-02-2014, 22:33   #8
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fagu03 Mesajı Göster
Sayin hocam Meyvelitepe ,
dogal tarimi toprakli sistemleri kurarak cok kisiye örnek oldunuz. Balida kendiniz üretiyorsunuz. Balik havuzu kurmaya niyetinizmi var yoksa Balik kaldi bir sadece.
topraksiz kültur calismasi yapacakmisiniz ki yaparsanizu gene cok kisi faydanalacak hem bilgi hem gorsel hem uygulama metotlarini basit sekilde yapilacaktir.
Selamlar
Böyle bir havuzum var zaten. 1,5 ton kapasiteli, geçen sene algea ürettim bu havuzda. İçinde bir kaç balık var. Balık sayısını arttırsam ve üzerine bir aquaponic sistem kursam nasıl olur diye düşünüyordum. Fakat japon balığı değil de aynalı sazan düşünmüştüm. Yavru nereden bulurum diye araştırdım ama pek umutlu değil.

Evet, bir topraksız denemem de olacak bu yıl. Seradaki adalardan birinde nematod çıkınca orayı bir süre kullanmamaya karar verdim, o alanda ne zamandır denesem diye düşündüğüm topraksız denemesi yapacağım. Önce herkesin yaptığı gibi başlayıp olabildiğince organiğe yaklaştırmaya çalışacağım. Topraksızda mikroorganizma faaliyeti olmayacağı için hiç bir zaman tam organik olamayacak fakat verilen mineral oranlarına göre bitkilerin tepkilerini ölçmek bakımından da benim için faydalı olacağını düşünüyorum.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön