View Single Post
Eski 07-02-2014, 10:51   #4
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Sayın acemi cevizci; Burç dediğiniz zaman bazı yörelerde yerel olarak kullanılan bir kelime olduğundan insanlar anlayamayabiliyorlar. Ökse otu olarak söylerseniz veya arama yaparsanız güzel bilgiler bulabilirsiniz. Ökse otu değişik ağaçlar üzerinde yaşar. Sizdeki ardıç hangi tür ardıç. Kırmızı ardıç mı yoksa siyah ardıç mı. Hangisi olursa olsun ökse otu kalbe iyi gelir. Kalp damarlarını açar. Yüksek tansiyonu indirir. Düşük tansiyonu çıkartır. Bayanların menopoz dönemi sıkıntılarını giderir. Adet durumunu düzenler. Şekere iyi gelir. Kolostrole iyi gelir. vs.

Ökse otunun tohumları zehirli olarak nitelendiriliyor. Tırnak mantarına iyi geldiğini okumuştum. Benim gördüğüm belirli bir dönem zehirli daha sonra ilkbaharda zehir sanırım yok oluyor gibi gene de kullanmayın diye düşünüyorum. İlkbaharda kuşlar bu meyvaları yemekteler. Tohumları da ağacın üstünde kalırsa oradan kök salarak yeni ökse otları oluşuyor.

Ökse otunun tohumlarını ayıkladıktan sonra ince ince sapları ile birlikte kesip gölgede kurutuyoruz. Sabah bir çay kaşığı bir bardak suya atılıp akşam içiliyor. 12 saat suda bekletiliyor. Akşam bir çay kaşığı suya atılıp sabah içiliyor. Uzun süreli bir kullanım söz konusu. Kaynar suya atılıp on dakika bekleten ve soğuk suya atıp su kaynayınca alıp kullanımı da var. Benim okuduğum ve kullananların söyledikleri.

Ardıç tohumu şekere, antiseptik olarak vs. kullanımları var. Ancak üç haftadan fazla kullanmamak gerektiği bir süre ara verilmesi gerektiği yazılı. Daha uzun kullanımda böbrekleri çok çalıştırdığı için böbrekte kanama vs. yapabiliyormuş.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön