View Single Post
Eski 06-02-2014, 16:28   #37
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Kedilerin yaşam alanlarına fare veya kuş ölüsü getirerek gözümüzün önüne sermelerinin ardında yatan bir gerçek var. Kedi ve kedi familyasındaki diğer canlıları vahşi doğada düşündüğümüzde yiyeceklerini temin etmek için avlanma yeteneklerini kullandıklarını biliyoruz.

Kedi avını yakaladıktan sonra onu yaşadığı yuvaya götürerek ailesini besler. Bizim bugün evcilleştirdiğimiz kedilerimizin yaptığı davranışın arkasında yatan da tam olarak bu. Avını ayaklarımızın altına gayet doğal bir şekilde bırakan kedi aslında yuvasına yiyecek getirerek görevini layığı ile yapmış olduğu için mutludur.

Yine kedilerin sıklıkla yaptığı ön ayaklarını sırasıyla indirip kaldırarak yerinde sayma hareketinin anlamı da annesinden süt emerken yaptığı ve sütün akışını sağladığı yoğurma hareketidir. İçgüdüsel bir hareket. Bizden daha çok yemek istediği anlamına geliyor.

Kedimizi okşar, severken çıkardığı mırıltıların anlamına gelirsek bunun bir iletişim dili olduğunu bilmeliyiz. Yavru kediler ve anneleri arasındaki iletişim vahşi doğada sessiz gerçekleşir. Doğal düşmanlardan korunma amacıyla gelişmiş bu iletişim dili ile konuşurlar. Kedimizin bizi annesi kabul ettiği durumlarda onu severken elimizin onu okşama hareketi ile anne kedinin yavrusunu yalayarak sevmesi ve bakımını gerçekleştirmesi kedimizin bağdaştırdığı bir durumdur. Kısacası bu derinden gelen sessiz mırıltıları çıkarması bizi annesi olarak kabul ettiğinin işaretidir.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön