View Single Post
Eski 03-02-2014, 18:16   #30
İsmail Karagülle
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Ben de tam bu konu üzerinde raştırma yapıyordum .

İstanbul'dan kaçıp, Köye yerleştim.
Seramı kurdum .( küçük sayılır, ama benim işimi görüyor)
Topraksız ve topraklı tarım denemeleri yapıyorum .

İşler biraz kolaylayınca , yapacak iş aramaya başladım .

Ve diğer hayvancılıklara göre daha kolay gibi geldiği için , köy tavuğu ve yumurtası işini araştırmaya başladım .

doğal köy tavuğu veya yumurtası için pek fazla şey gerekmiyor .

Ama eğer ürettiklerinize ORGANİK diyecekseniz , mutlaka sertifikasyon kuruluşları ile irtibata geçmebniz gerekiyor .

Ve onların istedikleri şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Bu biraz maliyet ve külfet getiriyor. Fakat sonunda satış kolaylığı da geliyor.

Benim sertifikaya ihtiyacım yok derseniz sadece size güvenecek çevrenize satabilirsiniz ki bu szin ileride büyümenize engel bir durumdur.

yıllık üreteceğiniz yumurtanın bir bölümünü civciv için kullanacaksınız ki buda ileride sizin işletme olarak büyümenizi sağlıyacak , o halde daha çok ürün satmaya ihtiyacınız var demenktir ki buda sertifikasız biraz zor. ( imkansız değil ama zor)

yumurta tavuğu cinsi ile ,
et tavuğu cinsi farklı cinslerdir.
Ve beslenmeleri de farklıdır.

Bazı detaylar var mesela ligorin cinsi iyi yumurta verimi var.
fakat curk olmuyor diye biliyorum . O zaman kuluçka makinesine ihtiyaç var . Veya başka kanatlıları curk olarak kullanmak zorunda kalırsınız. (GURK DA DİYORLAR)

Benden tavsiye çok küçük çapta başlayın . Yanlışlıklar sizi üzmeyecek kadar küçük . Ve yavaş yavaş büyütün .


Düzenleyen İsmail Karagülle : 03-02-2014 saat 22:33
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön