View Single Post
Eski 30-01-2014, 20:24   #11
Harun Parlak
Ağaç Dostu
 
Harun Parlak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: İstanbul Sarıyer
Mesajlar: 4,272
Hayırlısı olsun Allah gönlünüze göre versin. Ev konusunda prefabrik te yapsanız ahşap ta yapsanız zemine güzel bir beton atmak mecburiyetindesiniz. Atmadan da halledebilirsiniz ama bu seferde taş duvarlar yaparak topraktan yukarı çıkmak zorundasınız.
Benim size önerim kolay ve hızlı sağlıklı olması bakımından önerebileceğim kendim de yapsaam aynısını yaparım.
Arazinizin durumunu pek bilmiyorum ama az meğilli olarak kabul ederek önce zemini düzleyerek sert zemini bulup sonra üzerine biraz mcır ya da sert stabilize ile dolgu yapıp sıkıştırın.
Daha sonra 10 cm kadar bir koruyucu beton atın 1 günde atılabilir. Koruyucu betonun biraz düz ve güzel tesviye yaptırın daha sonra bohçalamaa dediğimiz işlemi yapmak için usulüne uygun mebran serdirin bu sizin binanızın alttan nem aalmasını önleyecektir.
Sonra 25-30 cm kalınlıkta donatılı radye temel dediğimiz temeli atın.
Zemini bu şekilde hazırlamak 10 günlük iştir. Sonra üstüne prefabrik te yapsanız kaplama malzemesine betopan malzemesidir genellikle onun içinde de zararlı asbest maddesi vardır.
En güzeli Bims piriket yapın hem doğal hem yalıtım sağlar hem de tuğlaya göre daha hafiftir.
duvarları ördükten sonra duvar üzerine sağlam bir hatıl geçin üzerine yapacağınız çatıyı biraz dik tutarsanız çocuklarınıza üst katta iki oda elde edebilirsiniz. Aşap ve piriket karadeniz bölgesindeki nemde sizi kurtaracaktır.
Eğer parada proplem olmaz ise bu inşatınız en fazla 90 günde oturulacak hale gelir. Biraz zorlanırsa 60 günde de yerleşebilirsiniz.

Sarıyer Kilyos tarafında bir arkadaşımıza yaptığım ev. Umarım size fikir verir.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön