View Single Post
Eski 29-01-2014, 16:56   #23
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sayın pria, lavantalar da çok güzel oluyor. Körpe yaprakları çoğunluktayken daha da hoş oluyor. Odunumsu gövdeler olmaya başladığında bunlara dikkat edin eğer kontrol etmez budama yapmazsanız görüntü bozuluyor.

Bahçede sarmaşık güllerini sardırabileceğiniz bir duvar, bir direk filan yok mu? Hani bir oturma ünitesi olur, arka kısmı duvardır. Bu duvara tutturacağınız plastik bir kumes teli havasındaki bir şeye veya tahtadan yapılan kare kare bir kafese sardıracağınız gül veya her daim yeşil yapraklı yasemin kokuları ile herkesi mest edebilir. Görselliği de cabası olur.

Bizim bir başlığımız var Bahçede pratik Yöntemler diye oraya hiç baktınız mı, size fikir verebilir.

Bahçede pratik yöntemler
İşte tam sizin dediğiniz gibi, benim evin arkasında yazlık oturma köşesi var Güler Hanım..Orada yüksekçe bir betondan yapılmış saksı gibi bir yer var..
Ama oraya ben katmerli, 2-3 renk, 2 veya üç adet begonvil alayım dedim..
Şimdi, çıkıp bahçeye foto çekerken bir hanım komşum sordu ''hayrola'' diye..Ben de oraya begonvil dikeceğim deyince, ''yönetici olmaz derse, parasını biz verelim, nolur dikin, çok güzel olur'' dedi..

can17can üyemizin begonvillerinde gözüm kaldı:

http://www.agaclar.net/forum/fide-fi...atis/31658.htm

O beton bölme oldukça geniş ve derin..2 begonvil diksem, birini oturma alanının yanındaki cevize sardırsam, diğerini de batıya doğru uzanan, 30 metre uzunluğunda, 5 metre yüksekliğindeki istinat duvarına, üsttündeki demir parmaklıklardan sarkıtacağım galvaniz tellere bağlayıp boylu boyunca uzatsam, inanın bizim oranın havası çok değişecek gibi..

(Alttaki çiçeklikte sayın kgursan'dan 2 yıl önce aldığım ithal liliumlar var..Sacayağı gibi kuru dallarla işaretledim yerlerini)

Eklenen Resimler
 
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön