View Single Post
Eski 28-01-2014, 17:26   #21
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Moralinizi bozmak gibi olmasin ama aslinda damak tadinda ciddi bir gerileme var. Meksika yemegini "icine pismemis sogan koymuslar, yemem ben bunu, bizde asla boyle yemekler olmaz" diyeni mi, "ay bu etin ici pembe kalmis" deyip eti kurutana ve lezzet namina hicbirsey kalmayincaya kadar pisirteni mi yoksa "Cin yemekleri (butun Asya mutfagini bir torbaya koymasi ayri mesele) cok tatli deyip geri cevireni mi ararsiniz (ornekler cogaltilabilir)...

Bunlari yapanlar benim jenerasyonum Ekmek donerin arasina da kebaplarin yanina da, onu gectim salataya da bolca taze kesilmis sogan konmaz mi? Mis gibi ne guzel... Domates, mutfagimiza 17. yuzyil (bilinen en eski tarih 1692) sonunda girmeden once ve bugun de erikten, kayisidan yemek sosu yapilmaz miydi, simdi de yapilmiyor mu? Sanirim kiraz yapragindan dolma yapan bizden baska bir de Japonya var

Bizdeki kuliner malzeme cok az ulkede var. Simdi geleneksel yemekleri bozmadan, onlarin ustune deneysel birseyler yapan sefler cikiyor ya, onlara bayiliyorum ama ornegin yine Korfez'i dusunelim. Yilmaz Amca, yanilmiyorsam 70'lerde Isvicre'den sef getirip pasta yaptirmis, Avrupa'da pasta yapimi konusunda egitim almis birisiydi. Bundan 40 sene once Turkiye sartlarinda kimin aklina gelir boyle birsey?

Sozun ozu, siz yine Osmanli kalmaya devam edin; biz cok bozduk...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Teşekkür ederim arkadaşlar, herkesin damak tadı ayrıdır.
Ben mutfağı severim. Yaşım sizlerden ileri olduğu için de daha çok olabilir denediklerim.
Ama gençlerin de maşallahları var, öyle güzel ve değişik tatlar meydana getiriyorlar ki, şaşarsınız.
Bizler daha Osmanlı mı kaldık nedir.


Düzenleyen birnefestoprak : 28-01-2014 saat 19:00
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön