View Single Post
Eski 28-01-2014, 15:10   #3
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
25 yıl boyunca değişen birçok yöneticinin, kendi zevklerine ve anlayışlarına göre yeşilendirdiği ve genelde bilinçsizce, rastgele ekim ve dikimler yapılan bir site bahçemizde, bu yıl çok sevip saydığım hanım yöneticimizi yalnız bırakmamak ve yardımcı olmak için, ayrıca 20 bin lirayı bulacak peyzaj mühendisliği ücretinden tasarruf yapmak için 10 günden beri 3 bahçevanımızla birlikte, kazma kürek çalıştık..Daha yapacak çok işlerimiz var..Hem onlara rehberlik ediyorum, hem de bilgi ve deneyimlerinin artması için çabalıyorum ve onlarla birlikte işçi gibi çalışıyorum..
İlk fotoğrafı kendi binamın etrafından veriyorum..

Evimin önündeki bu toprak parçasını önce, 30 santim kadar kazdırdım..25 yıl öncesinin inşaat artıklarını temizlettim..Kazılmadan önce toz leonardit ve taban gübresi olan 18x46 (fosfor ağırlıklı) ve yanmış hayvan gübresini saçtım..
Burada hiçbir şey olmaz dedikleri bir alanda neler olabileceğini bu yıl göreceğiz..
Bu alanda, bir önceki yöneticimizin sık sık diktirdiği limoni serviler vardı..İki adet bıraktım..Diğerlerini söktük, attık..Çünkü çok genişledikleri için hırsızlara güzel gizlenme alanı yaratıyorlar..

Yaşlı zakkumu dibinden kesip gençleştirdim.

Tohumdan çıkmış portakal veya mandalin olduğunu sandığım fidanı da bu alana ektim.
Güler Hanımın tavsiye ettiği Edirne'den Özgür beyden satın aldığımız 5 i kokulu, biri sihirbaz, 5 i de kokusuz olan 100 adet gülün 13 adetini buraya diktim..

Yol kenarına da, sıravari olarak yer örtücü menekşelerden ektim.
Fena da olmadı gibi..
Tırmıklanınca çıplak toprağın bile görüntüsü beton seyretmekten iyidir.
Tam merdiven girişindeki daracık yarı gölgeli alana, evimin arkasındaki tam gölge alanda hiç açamayan 3 ortancayı diktim..Ortancaların arka tarafında tamamen gölge olan minik alanı da süsyoncası yumrularını gömdüm..

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen pria : 28-01-2014 saat 20:02
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön