View Single Post
Eski 28-01-2014, 09:02   #30
agactoprak
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 24-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 82
Merhaba, sizlere kabaca maliyetlerden bahsedeyim.
Maliyetlerde benim karşıma çıkan iki önemli husus vardı.
1. Husus: Merkeze uzak bir yer olduğu için nakliye masraflı. Gerçi inşaat malzemeleri aşağıdaki büyük köyde var ama fiyatlar yüksekti. Bu sebeple nakliyeden dolayı fiyatlar biraz yükseldi.

2. Husus: Usta bulmak. Şehirde çok kolay bir şekilde usta bulursunuz ve çok ta ekonomik olur. Ancak bu ustaları yaylaya çıkarmak zor. Üstelik günlük gidiş geliş gerekiyor.

İşler şöyle gelişti.
Tarlaya ağaç dikmek ve muhtarla konuşmak için yayla yoluna arabamızla gittik. Ekeceğimiz fidanlara can suyu vermek için büyük damacanaları köy çeşmesinde doldururken bir kepçe gördük.

Yaylada kepçe bulmak zor işti hemen. Telefonunu aldık.

Kepçenin 1 saat çalışması 90 TL fiyat(geliş zamanı dahil) Kepçemiz 130 TL ile taşlık zemini hazırladı.

Muhtarla konuştuk ustayı nereden buluruz diye. Muhtar ustanın köyde var olduğunu ancak 15 gün sonra işe başlayabileceğini söyledi.
Usta su basmanı için 1700 TL istedi. 2 kişi çalışacaktı. Köyde usta bulmak ta zor işti. Fazla düşünmeden kabul ettik. 1500 TL ye anlaştık. Ustayı bulduğumuza şükrettik.
Ancak gördük ki su basmanı basit bir iş değilmiş. Ben, abim, usta ve yardımcısı çalıştık. İçeri taş doldurmak zordu ama eğlenceliydi. Beton dökülürken 2 kişi daha geldi. 1500 TL verdik ama hak etti ustalar. Bu arada 1 traktör tanker de su aldık. 60 TL

Maliyetler söyle:
Su basmanı için 1500 TL İşçilik
35 Torba çimento
10 Metreküp beton kumu (tam ismini hatırlayamadım)
4 metreküp yapı kumu (duvar örülmesi için)
500 adet bims
1 tanker su
Su basmanı için toplamda 3500 TL harcama yaptık.

Duvar için:
1600 adet bims
50 torba çimento
4 metreküp yapı kumu
biraz demir (percere ve kapı tavanları ile en üst sıra bims içine yerleştirmek için)
2 tanker su
Duvar işçiliği 1100 TL tuttu.
Malzemeler nakliye dahil 2000 TL civarı (Tam hatırlayamıyorum)

10 torba çimento, bims ve yapı kumu arttı. Bilerek fazla almıştık. Bahçeye fırın, odunluk v.s yaparken lazım olacak. Fakat şu an çimentoların donma tehlikesi var. Su değmese bile çimento taşlaşabiliyormuş.

Esas iş şimdi başlıyor. Çünkü çatının yapılması ve pencerelere kapak konulması gerekiyor. Çatı için demirci usta bulunmalı. Jeneratörü olmalı. Ama bu iş bizim için kolay oldu. Ben de şaşırdım. Yan tarlanın sahibi demirci ustasıymış. Şükür hem tanışmış olduk hem de işimizi yapacağız inşallah.

Bu ev yapımı aşamasında insan gerçekten çok mutlu oluyor. Umarım herkese nasip olur.

agactoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön