View Single Post
Eski 26-01-2014, 17:58   #23
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Merhabalar,

Bilgiler ileri derece olmasa da bizim toprağımızda yeterli oluyor diyebilirim. Toprağımız verimli olduğu için fazla gübre kullanmamıza gerek kalmıyor.

İlla sadece domates ekmenize gerek yok. 1/4ünü hıyar ekip deneme yapın. Bana göre bakım konusunda aralarında fazla fark yok.

İlk olarak toprak analizi yapmanızı tavsiye ederim. Toprak tahlili yaptırdıktan sonra gübrelemesini buna göre yaparsınız. Bu sene bende tahlil yaptırmayı düşüyorum. Yaptırmayalı yaklaşık 7-8 sene oldu.

Topraktaki organik maddeyi mutlaka arttırmanız gerekli. Bunun için candem organik gübrelerini kullanabilirsiniz, fiyalarıda çok uygun. Şuan biocan pelet ve bio pot ürünleri var.

Toprak ve gübreleme işini hallettikten sonra fideleri kendiniz üretim derim. Bu şekilde üretirseniz fide toprağa ekildikten sonra hemen kendini toparlıyor.

Çeşit olarak iklime uygun bir çeşit seçmeniz gerekli. Ben şu çeşit dersem yalan söylemiş olurum. Bunun için ziraat odasına gidip bilgi alabilirsiniz, size yardımcı olacaklardır.

Sulama işlemini ben akşamları yapıyorum, neme göre 2 günde 1 defa sulama yapıyorum. Fazla sulama olursa mantar hastalığı yapabiliyor. Toprağın nemli kalması yeterli olur.

Domateste olduğu gibi kırmızı örümcek sıcak havalarda gelebiliyor. Bunun için her ilaçlamayı gününde atmak gerekli. Ben hıyarda son dönemde roa plus kullanmaya başladım, tek bu ürünü kullanarak bayağı ücretten ve işçilikten kurtulmuş oldum.Sizde bunu deneyebilirsiniz.

Toplama işlemi için en az 4-5 işçi bakın derim. Hasadın sabahları veya akşam üstü yapmanız sizin için avantaj olacaktır.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön