View Single Post
Eski 26-01-2014, 15:33   #26
OSMAN45
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,107
Tohum takas ile ilgili olduğu için yazacaklarımı bu başlığa daha uygun buldum. Belki yetkililer yazacaklarım için ayrı başlık açarlar.

İlk ben olayım diyordum ama Oz26 kardeşim benden önce davranmış

Sevgili kardeşlerim Loveforlife ve Kiraz ın tohum paylaşım etkinliğinden gönderdikleri sedef çiçeği ve Red Robin domates tohumlarını daha fazla sabredemiyerek çimlendirme işlemine başladım. Hemşehrim Kasap94 ün hediyesi sphagnum yosunu içine aldığım tohumların yarısını ektim. Ayrıca bir çiçekçiden aldığım ve bahçemin çeşitli yerlerine dikeceğim lavantaların tohumlarını da bu postada çimlendireceğm.

Çimlendirme için erken olabilir ancak her üç bitkiyi de kapalı sıcak ortamda fide olana kadar tutacağım. Hatta daha fazla.)27.12.2014



Diğer başlıkta açıp fotoğraflarını koyduğum çimlendirme denememi saygın ve müteşekkir ifadelerle açan sayın Malbman ın bu başlığına taşımayı uygun buldum, mahzuru yoksa. Başlık genel bir ifade taşıdığı için buna karar verdim.

Evet sayın Malina nın uyarısı çok yerinde ama, sanırım tohumların hepsi ilkbaharda çimlendirilecek tohumlar değil. Ben de aldığım 14 cins tohum arasından sedef ve Red Robin in 4 er tohumunu kullandım. Diğerleri soğuk ve kuru ortamda Nisan ayını bekliyorlar.

-İki çimlendirme denemesini de evimin en aydınlık ve sıcaklığı 15-25 derece arasında olan bir yerinde, Nisan ayına uygun olarak sabah saat 6- 9, akşam 16-20 arasında yapay aydınlatma yaparak 15 Ocak da bu duruma getirdim.

-İkinci resim ise Red Robin domatesin bugün(26 Ocak) ki durumu. Sedef daha sağlıklı.

Eklenen Resimler
  
OSMAN45 Çevrimdışı   Başa Dön