View Single Post
Eski 26-01-2014, 10:11   #20
agactoprak
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 24-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 82
Teşekkür ederim. İnşallah kolay olur.
İzin için Muhtar ile görüşmüştüm. Burası belediyelik değil. Köyün merkezi olmamakla beraber köy sınırları içerisinde. Muhtardan izin aldım.
Yüksek ve büyük olmamak şartıyla evi yapıyoruz. Toplamda zemin 60 metrekare, oturum ise 50 metrekare. Arazi 3300 metrekarelik müstakil tapulu. Evi tarlanın taşlık ve eğimli kısmına yapıyoruz. Sınırlardan en az 10 metre içeri olacak şekilde yapıyoruz. Evin saçak yüksekliği 2.60 cm. Üzerini çift eğimli profil iskeletli trapez çatı olarak planlıyoruz.

Ancak elektrik meselesi var. Elektrik çekmek için direkler (8 direk) , direklerin dikilmesi, kablolar, evraklar vs. kendimizin karşılaması gerekiyor. Bu da yüksek bir fiyat. Şu an için elektrikle uğraşmayacağız. Bir aksilik olmaz ise rüzgar türbini ve güneş enerjisi ile elektrik ihtiyacını karşılamayı düşünüyorum. Rüzgar potansiyeli çok iyi. Fakat ilk planda 3500 watt lık bir jeneratör alacağım. Gerçi yakıt sarfiyatının yüksek olduğunu duydum. Belki 1000 wattlık 2 zamanlı jeneratör alınabilir. Daha ekonomik.

Malesef ülkemizde tarlaya ev yapılması zor iş. Tarla köy sınırları dışında ise ve Belediye yoksa İl özel idaresi ile izinler alınıyor. Resmi prosedürler var. Ayrıca kadastrol yola cephesi olması gerekiyor. Bununla ilgili de çok problemler var. Çoğu kişinin yol olarak gördüğü yerler bakıldığında kadastrol yol değil.

agactoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön