Benim bildiğim sizin de söylediğiniz gibi çok lezzetli bir tür. Tane boyutu normal çekirdek büyüklüğünde. Muhtemelen içindeki boşluğunda bulunan hava nedeni ile kavrulurken daha lezzetli olmasına katkıda bulunuyor. Temin edebilirsem karşılaştırma yapmanız için göndermek isterim. Bizim burada eskiden beri yetişen pembe ve kırmızı domates vardı. Bir süre sonra o domatesler kalmadı. Ancak hala yetiştirenler var. Çok fazla verimli olmasa da tamamen doğal ve ekşi olurdu. Bu yıl kırmızı olandan yedim. Daha önce yediğim pembe domates tohumlarından muhtemelen çapraz tozlaşma nedeni ile istediğim gibi çıkmadı. Farklı pembe domatesler görüntü ve büyüklük olarak daha güzel olmalarına rağmen aynı lezzette değillerdi. Her ikisinden de muhtemelen bu yıl tohum bulabileceğim. Diğer çeşitlerle aralarında farklılıklar var mı siz daha iyi anlayabilirsiniz.
|