View Single Post
Eski 25-01-2014, 10:47   #10
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Butun guzelligiyle Sımişka... Tohumu Kars'tan geldi fakat sadece bu ilde degil Erzurum'da da -ve buyuk ihtimalle Kuzeydogu'daki baska sehirlerde de- geleneksel olarak yetistiriliyor.

Resimdeki bitkinin boyu 2 m'yi gecti. Yine ayni bitkinin cicek capi yaklasik 22 cm oldu. Cekirdeklerin uzunlugu 4 cm'e kadar cikabiliyor. Bu seneki tohum etklinliginde bu dunyalar guzeli cesidi bir sekilde paylasima acacagim.
Nihayet en bilinen adı ile kıbrıs çekirdeği ile tanışabildik. Bir zamanlar bizim bu çevrelerde de çok fazla ekimi ve satışı yapılıyordu. Benim öğrenebildiğim bir hastalık nedeni ile daha sonra ekilmemeye başlandı. Umarım ekilmesini önleyen şey ortadan kalkmıştır. Halen ekildiğini biliyorum. Az da olsa yeniden kuruyemiş olarak bizim burada satılmaya başladı. Ancak tohumunu bulma durumum olmamıştı. Umarım eski güzel günlerine döner. Sayın bir nefestoprak benim hatırladığım çekirdek boyu çok uzun olmasına rağmen içerisindeki çekirdek normal boyutlarda çıkıyordu. Lezzetli bir çeşit olması nedeni ile tercih ediyordum.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön