View Single Post
Eski 22-01-2014, 09:32   #5
badrobot
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ulmus Mesajı Göster
Teşekkür ederim Sn. badrobot, evet nebari çok önem verdiğim bir konu. Nebarisi olmayan bonsaiye biraz "olmamış" gibi bakıyorum. Özellikle ardıçlarda gözardı edilse de onlara da jin ve shari gibi unsurlarla gerekli ilginçlik ve güzellik kazandırılıyor.

Şu anda bu Ginkgo 30 cm. yüksekliğinde ve ben 50-60 cm. yükseklik planlıyorum. Daha kısaltırsam shohin sınıfına girecek. Shohin ve mame bonsaileri sevmiyorum, kısa süre sonra bir yumrudan çıkan ince dallara bürünüp ağaç şekillerini kaybediyorlar. Ben bonsainin ağaç şeklini hiç kaybetmemesini istiyorum. Bu yüzden çoğu bonsailerimi 50-60 cm olacak şekilde planlıyorum. Bu bir zevk meselesi tabii.

Ağacı yanlara doğru genişletirsem hedeflediğim oval formdan (alev şekli) uzaklaşabilirim. Saygılar...
Sn.ulmus.
İnternette Ginkgo bonsailer hakkında şöyle bir araştırma yaptım. Çoğu sizinde dediğiniz gibi benim yabancı olduğum "alev şekli" gibi...Sizde ağacınızı 50-60cm gibi bir yükseklikte olmasını istiyorsunuz. Affınıza sığınarak, bilmediğimden soruyorum; o zamanda ağacınızın bedeni boyuna oranla çok ince kalmayacak mı? Yoksa "bunjin" tarzında olduğu gibi ince yapılı ağaçlar mı oluyor? Bu konuda bilgi verirmisiniz? Teşekürler.

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön