View Single Post
Eski 19-01-2014, 22:53   #25
badrobot
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Bence tüm sanat eserleri aynı derecede kırılgan, yakılgan ve unutulgandır. (Biraz espirili yazmak istedim.) Sanat eserlerinin kalıcı olması, nesilden nesile geçmesi elbetteki toplum bilinci ve sanata değer vermeyle olabilecek bir iştir. Yaptığınız resimlerin değerbilmez insanlarca tuvalet kağıdı gibi kullanılmasıda mükündür. (Bu biraz sert oldu.) Sizin yazmış olduğunuz bir müzik eserinin unutulması ve kaybolması gayet tabiidir. Birileri sahip çıkarda, toplum bunu ele alarak "milli servettir" denirse, eser ancak o zaman sonsuz olur.
J.S.Bach öldükten tam 100 yıl sonra adı duyulmuştur. Felix Mendelssohn Bartholdy, Bach'ın orijinal el yazması eserlerini (bugün bunların para karşılığı yıktur.) bir semt kasabının elinden almış ve uzun süre evinde öylece bir köşeye atmıştır. Birgün canı sıkılırken "buda neymiş" diyip piyanoda çalmaya başlar. Melodilerdeki kusursuzluğu keşfeder. Her konser sonrasında bir-ikisini çalamaya başlar. Toplum benimser ve Bach ondan sonra keşfedilir.
Sanat eseri ne olursa olsun toplum bilinci olursa eserler sonsuza kadar yaşarlar.
Türkiyede ise her eserin sanat yönünden ziyade parasal bakış açısı daha ön planda tutulduğu için popülerite kazanamamış eserlerin yok olması doğal bir süreçtir.


Düzenleyen badrobot : 20-01-2014 saat 10:12 Neden: Yazım yanlışlarından dolayı...
badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön