View Single Post
Eski 17-01-2014, 17:40   #1503
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ela baral Mesajı Göster
Merhaba...
Siteye yeni üye oldum ki dün aldığım orkide (Phalaenopsis) plastik şeffaf saksı içerisinde gayet sevimli duruyor.Çok narin bir görüntüsü var doğru bakım yapmak adına engin bilgilerinize ihtiyacım var.Sulama kısmı için bana plastik saksısı ile beraber seramik saksıya koymam ve seramik saksıyı su ile doldurmam söylendi.Doğru bilgileri paylaşırsanız sevinir saygılarımı sunarım...
Merhaba sn.ela baral,
Oncelikle agaclar.net'e hosgeldiniz.Orkdienin genel bakim bilgileri basligini incelerseniz oradan sulama hakkindaki bilgileri bulabilirsiniz.
Sn.praecox'tan alıntıdır
orkide sulamak da biraz deneyim işidir. bardak kaşık ml veya litre cinsinden bir değer vermek sanırım hiç bir bitki için normal değildir.Ben alta linki koydum ancak genel olarak basliklara goz attiginizda orkideler hakkindaki cogu sorunun cevabini bulabileceginizi goreceksiniz.

orkide saksı harcı özeliklede çam kabukları v.b. şeyler içeriyor ise üsten bir bardak su dahi verseniz yeterli sulama yapılmamış olacaktır, zira bu su kuru substratın üzerinden akıp saksıdan süzülecektir.

en iyi yöntem, özelikle de kış aylarında bitkinin yaprak ve yaprak aralarına su gelmiyecek şekilde bir kova dolusu suya daldırıp tüm kabarcıkların çıkmasını beklemek olacaktır.

sonrası saksıyı sudan çıkartıp fazla suyun süzülmesini bekleyin ve eski yerine koyun.


Düzenleyen Charlaux : 18-01-2014 saat 13:42
Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön