View Single Post
Eski 17-01-2014, 13:02   #1
Ozlem A
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Norveç Gevreği

Memleketimizin gevrekleri bitti, sıra bunlara geldi diye dalga geçseler de evdekiler ve arkadaşlar bayılıyorlar, durmadan sipariş alıyorum. Kaynağım yabancı bir blog, üzerinde biraz oynadıktan sonra mükemmel noktaya geldi, paylaşmak istedim.

Malzemeler elinizin altındaysa hazırlama süresi 10 dakika, pişirme süresi de 10-12 dakika olan süper kolay, çok sağlıklı ve lezzetli bu tarifi denemenizi öneririm.

Malzemeler

1 cup = 250 ml.

2,5 cup tam buğday unu
1 cup beyaz un (tümünü tam buğday ya da beyaz un olarak kullanabilirsiniz)
1/2 cup kabak çekirdeği içi (alternatif olarak ay çekirdeği)
1/2 cup susam
1/4 cup keten tohumu
1/4 cup haşhaş tohumu
1/4 cup aroması az bir sıvı yağ (hafif bir zeytin yağı, üzüm çekirdeği, fındık ya da önermemekle birlikte kullanıyorsanız ayçiçek yağı)
2 cup su
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 çay kaşığı tuz ( deniz ya da kaya tuzu)

Yapılışı

Fırını 200C ön ısıtın.

Yukarıda sıralanan yağ ve su harici malzemeleri büyükçe bir karıştırma kabında iyice karışana dek bir spatula ile karıştırın.

Karışıma yağ ve suyu ekleyip homojen bir karışım elde edene dek tekrar karıştırın.

Pişirme kağıdı üzerine yerleştirin. Hamuru 0.5 cm kadar bir kalınlığa geline dek merdane ile kadar açın. çok keskin bir bıçak veya pizza kesici ile 3x3 cm lik kareler halinde kesin.

Kağıtla birlikte hamuru tepsinizin üzerine kaydırın ve kenarlardan taşmayacak şekilde yerleştirin.

Önden ısıttığınız fırında 10-12 dakika üzerleri kızarıncaya dek pişirin.

Aynı işlemleri kalan hamuriçin tekrarlayın.

Önemli not- fırındaki hamuru 7-8 dakika sonra kontrol edin, fırın ısılar göstergedekini yansıtmayabilir, çok ince olan hamurun yanması an meselesi olabilir. En iyisi pişirirken mutfakta olup ara sıra fırına göz atarak yanmamasını sağlamak.

Afiyet olsun!

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Ozlem A : 08-05-2014 saat 13:25 Neden: Ölçü düzeltme
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön