View Single Post
Eski 16-01-2014, 10:02   #1
edelvays58
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 642
Hoya aff.thompsonii

Bu hoya ilk olarak Hindistan'ın Khasia Dağları, Churra çam ormanlarında , deniz seviyesinden 900 m yükseklerde , ekip olarak çalışan JD. Hooker ve T. Thomson tarafından bulunmuştur ve T. Thomson'ın adı verilmiştir.
Ama daha sonra Çin ve Tayland'ta da yayıldığı görülmüştür.
Yaprakları koyu yeşil, oldukça tüylü ve büyüklük olarak çeşitlilik gösterirler. Ben yaprak şeklini uzamış ve ucu sivri bir tırnağa benzetiyorum:-)) Üzerlerinde bol miktarda gümüş lekeler mevcut. Yaprak sapları dahi tüylü. Bu tüyler bitkiyi güneş ışınlarından korur.
Serin, gölge ve nemli ortamı sever. İçinde bulunduğu toprak ortamının da sürekli nemli olması gerekir. Gelişmesi için batı yönü ideal ama kuzey yönü de olabilir. Araştırma yaptığım kaynaklarda ,10 derecenin altındaki ısılara biraz tahammülü var ama 25 derecenin üzerindeki sıcaklara fazla dayanamadığı yazıyor.
Ağır büyüyen bir bitki ama albenili kar beyaz, yoğun kokulu çiçekleri vardır. Çiçeklenmesi günlerin kısalmaya başlaması ile tetiklenir. Bir çiçek tacında 20-30 arası değişen beyaz,hafif fincan şeklinde ve oldukça yoğun kokulu çiçekler vardır.
Kendinden sulamalı saksılarda çiçeklenmenin daha başarılı olduğu söyleniyor.
Çiçek tomurcuklarının alt kısmı açık pembe renginde ama açtıklarında ilginç bir şekilde bembeyaz oluyorlar.
Yer sorunu olanlar için ideal bir hoya. Askılı saksılarda yetiştirilmesi önerilir.

edelvays58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön