Sayın Charlaux,
Daha önce saksıda birkaç kez hindistan cevizim oldu, küçültülmesi zor bir tür. İlk videoda da bahsettiği gibi yeşil kısmı kesince kuruyor. Bonsai saksısında köklendirilip denenebilir belki.
Normalde muz da zor bir tür, muzla yapılmış denemeler genelde cüce türlerden ama ben Anamur muzu ile deniyorum. Muzu biraz daha bonsai yapılabilir buluyorum çünkü genelde 3-4 yıl sonra gövde kuruyor ama yanından verdiği yavrular büyümeye devam ettiğinden bonsai devam edebiliyor. En küçük olan denemem, önce yeşil kısmı kuruttu ve yeniden yeşerdi. Elimdekileri saksıda 2 yıl daha yaşatabilirsem, yandan gelecek daha küçük muz plantları daha da küçük olabilir zannediyorum. Muzun en büyük problemi ise her gelen yaprağın diğerlerinden daha büyük olması. Şu an en küçük saksıdaki küçük yaprak 4,5 cm, en büyük saksıdaki en büyük yaprak ise 50 cm kadar.
Bu tür çalışmalar biraz akıntıya karşı kürek çekmeye benziyor ama sonuçlarını görmek mutlu ediyor.
İyi çalışmalar dilerim...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux
Merhaba sn.sagol,
Hindistanceviziyle de bonsai sanatiyla ugrasildigini okumustum,ilginizi cekerse diyerek konu linkini ekliyorum.
Hindistan Cevizi
Basarilar )
|