View Single Post
Eski 12-01-2014, 16:00   #7
dussokagi
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-03-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 134
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Meyve bahçesinde kışlık ve yazlık örtü bitkileri yetiştirebilirsiniz. Kışın fiğ+yulaf (soğuk bölgelerde fiğ + arpa), yazın karabuğday gibi.

Örtü bitkilerinin bahçeniz toprağına, dolayısıyla da meyvelerinize bir çok faydaları var. Prensipte toprağı hiç boş bırakmamak önerilmektedir.

Bir kaç kaynak vermek gerekirse:

Improve Your Soil with Cover Crops (Toprağınızı örtü bitkileriyle iyileştirin)
Midwest Cover Crop Council (tüm site örtü bitkileri ile ilgili)

COVER CROPS AND GREEN MANURES (Örtü Bitkileri ve Yeşil Gübreler)

Cover Crops (Örtü bitkileri)

Bu konuda kaynak çok. Özetin özeti, doğru yönetildiği takdirde toprağı kaplayan bitki örtüsü, olması gerektiği gibi canlılığı, sürekliliği ve sürdürülebilirliği sağlar. Yabani ot yerine siz bilerek faydası olacak bitkileri ekip, zamanı geldiğinde de biçip toprağa karıştırdığınızda toprağınız gelişir, organik madde bakımından, hatta besinler bakımından iyileşir.

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ama birşey daha söylemeye unuttum biz bu fiğ yulaf yonca gibi yem bitkilerini toprağa karıştırmak için değil hayvanlara yem için kullanacağız bide yabancı ot ve diken çıkmasın diye ama benim kafamda takılan meyveye verimde etkilermi araştırdığım bilgilere göre fiğ yulaf yonca gibi yem bitkileri toprağı azot bakımından zenginleştiriyor ama yukarıda arkadaşın dediği gibi ağaçlara verdiğimiz bitki besin maddelerini ve suyu çekip alıyorsa verdiğimiz emek boşuna gidecek diye düşünüyorum meyve verimde düşüş olur diye tahmin ediyorum


Düzenleyen dussokagi : 12-01-2014 saat 20:05
dussokagi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön