View Single Post
Eski 11-01-2014, 20:16   #5
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dussokagi Mesajı Göster
merhaba sizlerden bir konu hakkında bilgi almak istiyorum sinopta benim 250 tane karışık meyve diktim şuan verime yattılar bu sene mayıs ayında traktörle içini iyice sürdürdüm ama dizkapağım kadar ot var bi akrabam bana yabancı ot diken çıkmaması için meyvelerin içine yonca fi yulaf bunlardan birisini dikmemi söyledi bende araştırdım ama yonca fi yulaf gibi bitkiler meyvenin öz suyunu çeker dediler ve meyve ağaçlarının verimi düşer dediler bizim yazın su sıkıntımız var meyvelere 2-3 ayda bir su verebiliyoruz bazen veremiyoruz sizin bu konu hakkında düşünceniz nedir ne önerirsiniz dikelim mi dikmeyelim mi? yardımcı olursanız sevinirim
Meyve bahçesinde kışlık ve yazlık örtü bitkileri yetiştirebilirsiniz. Kışın fiğ+yulaf (soğuk bölgelerde fiğ + arpa), yazın karabuğday gibi.

Örtü bitkilerinin bahçeniz toprağına, dolayısıyla da meyvelerinize bir çok faydaları var. Prensipte toprağı hiç boş bırakmamak önerilmektedir.

Bir kaç kaynak vermek gerekirse:

Improve Your Soil with Cover Crops (Toprağınızı örtü bitkileriyle iyileştirin)
Midwest Cover Crop Council (tüm site örtü bitkileri ile ilgili)

COVER CROPS AND GREEN MANURES (Örtü Bitkileri ve Yeşil Gübreler)

Cover Crops (Örtü bitkileri)

Bu konuda kaynak çok. Özetin özeti, doğru yönetildiği takdirde toprağı kaplayan bitki örtüsü, olması gerektiği gibi canlılığı, sürekliliği ve sürdürülebilirliği sağlar. Yabani ot yerine siz bilerek faydası olacak bitkileri ekip, zamanı geldiğinde de biçip toprağa karıştırdığınızda toprağınız gelişir, organik madde bakımından, hatta besinler bakımından iyileşir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön