View Single Post
Eski 11-01-2014, 18:13   #2
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Çorbayı tamamladım ve 2 kase içtim çok lezzetli bir kelle paça çorbası oldu.

Kelle ile paçaları ayıkladım, çıkan etleri ve dili buzdolabına koydum. İki saat sonra bir kaseye 2 çorba kaşığı un koydum,biraz tuz attım ve su ilave ederek koyuca bir ayran kıvamında mayi elde ettim.

Bir karış çapında küçük bir tencereye haşlama yaptığım tenceredeki et suyundan doldurdum ve ateşe oturttum tencereyi...( haşlama suyunda köpük bile oluşmamıştı...kelle ve paçaları çok temizlediğimden sanırım). Et suyu kaynamaya başladığında unlu suyu tencereye az az ve karıştırarak ilave ettim. Devamlı karıştırarak 5 dakika kadar kaynattım ve arkasından bir kenarda ufak parçalar halinde kestiğim kelle ve paça parçalarını tencereye ilave ettim, çok az kaynattım ve ateşi kapadım...

Çorbaya tereyağ, kırmızı biber, vb. şeyler ilave edilebilirdi ama lezzet çok iyiydi hiç bir ilave yapmama gerek kalmamıştı.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön