View Single Post
Eski 11-01-2014, 14:32   #1
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Kelle paça çorbası

Bir kuzu kelle ile 2 adet kuzu ayağını iyice elden geçirerek tertemiz yaptım sonrada çok iyi yıkadım.
Büyük bir tencereye soğuk su koydum ve iki saat kadar içinde beklettim. Sonra tekrar yıkayarak tencereye koydum su ve tuzunu ilave ederek orta kuvvetli ateşte 2,5 saat kadar kaynattım. Çatal ile kontrol ettim gayet güzel pişmişler.

Şu anda tencerenin ve içindekilerin soğumasını beklemekteyim. Nette okuduğum tariflerle buraya kadar gelebildim bundan sonrası için birbiri ile tıpatıp benzeşen net tariflerinden ayrılarak çorbayı tamamlamak niyetindeyim. Bu çorbayı yumurtasız hatta hiç terbiyesiz nasıl tamamlarım.
( suyu tattım gayet lezzetliydi bu haliyle bile.)

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön