View Single Post
Eski 04-01-2014, 23:54   #5
habiş
Ağaç Dostu
 
habiş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 347
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi horanlı.66 Mesajı Göster
zor iş yav balkonda kafeste tavuk beslemesi, çünkü tavuklar bakmayın Öyle kafeslerde beslenmez, beslediniz diyelim istenen verim alınmaz, gezecek , eşelenecek, kendini toprağa yatıracak, yoksa strese girip birbirlerine zarar verirler, ama guvercin olabilir öyle bi kafeste. Ümit kırmış gibi olabilirim, ama hayvanları Küçük bi kafese tikmak vicdanen rahatsız eder insanı . .
Sayın horanlı.66 size hak veriyorum ben bu konuyu düşünmedim değil çok düşündüm şuradan başlayayım. Öncelikle evlerimizde a'dan z'ye her tür bitkiyi yetiştirmeye çalışıyoruz çöl bitkisinden tutun suda yaşayan bitki ve canlılara kadar. Balıklar, kaplumbağalar kuşlar kediler köpekler daha neler neler.. düşünecek olursak hepsi doğaya tabiata ait...hayvanların doğada mı yoksa barınaklarda mı olması gerektiği tartışılan bir konu bana göre herkes elinden geleni yapmalıdır. Çünkü sokakta ki aç susuz kedi ve köpeklerin halini gördükçe dayanamıyorum tabi bu konuda birazda idare edenlerin bişeyler yapması gerek.(nerdeee)
bizim tavuklara gelince geçenlerde işe giderken bir kamyon dolusu tavuk kafeslerin içine tıkılmış sabahın 8'inde sisli ve bu soğuk havada hiç korunaksız ayaz da birde kamyonun hızlı gittiğini düşünürsek o soğuk rüzgarda hepsinin kafalarını sabit bir şekilde eğip kendilerini siper etmeye çalışır halde gördüm ve içim parçalandı hızlı gitmese hemen fotosunu çekip plaka alıp protesto edecektim. sonuçta o tavuklar bizim afiyetle yiyebilmemiz için binbir işkenceden geçiyor.
Bende 4 tavuk ve bir horoz ile şu beton yığınlarından azıcıkda olsa kurtulup mutlu olmaya çalışıcam bence diğer arkadaşlarını düşünürsek onlar şanslı bile elimde bahçem yok olsada bahçeye yapsam ne güzel olur onlar için de benim içinde ama ben bu konuda duyarlıyım merak etmeyin teras oldukça büyük yazın onlara ufak bi bahçe yaratmaya çalışacağım kışında bütün hayvanlar kümesde durmuyor mu zaten neyse ilginiz için teşekkür.

habiş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön