View Single Post
Eski 04-01-2014, 23:49   #2
s.serdar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dtlevent Mesajı Göster
Budama mevsimi yaklaşıyor söyle düzgün bir testere almayı düşünüyorum ne önerirsiniz (motorsuz)linkte verebilirsiniz.
Sayın dtlevet

Sanırım marka ve model verebilmek pek olanaklı değil. Ancak katlanır olması pek tercih edilmemeli. Katlananlar da bıçak ve sap bağlantısı kısa olduğundan bu noktadan gevşeme ve ve kırılma olasılığı olabiliyor. Sapla bıçak gövdesi arasındaki mikronluk gevşemeler kesim etkinliğini ciddi şekilde azaltabiliyor.

Mümkünse testere ana gövdesinin sapının sonuna kadar devam etmesi yani tek parça olması tercih edilmelidir. Sapla bıçak arasında vibrasyon oluşmaması açısından profesyonel üreticiler buna fazlası dikkat ediyorlar. Sap bıçak ana gövdesine ekli değil ana gövdenin kaplanması şeklinde oluşturulması tercih edilmeli. Nedenini çok iyi bilmemekle birlikte tersterenin hafif kavisli olması daha iyi imiş.

Çeliğinin yüksek karbonlu, yüzeyinin sert krom ile kaplı olması ve geliştirilmiş diş yapısı gibi bizlerin ilk bakışta pek çözümleyemediği özelliklerde sanırım olmazsa olmazların başında geliyor.

Bir kaç yıl önce idi. Bauhause de budama amaçlı el testerelerine bakıyorum. Fiyatlar 19 ila 139 liradan 119 liraya inmiş marka ve modeller arasında değişiyor. O an tesadüfen yakında bulunan reyon görevlisini çağırıp 19 ile 119 liralık testere arsında ne fark var dedim. Bir dakika bekleyin deyip ahşap reyonundan 30 cm uzunluğunda yaklaşık 2x3 cm kesitinde çıta parçası getirip deneyin dedi. Ucuz testerenin 20 harekette kestiğini 119 liralık testere çok rahat bir şekilde 8-9 harekette kesmesi çok şaşırtıcı idi. Eğer yanınızda test etmek için bir miktar dal veya çıta bulundurur ve satıcıda teste olanak veriyor ise deneyip karar vermenizi tavsiye ederim.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön