View Single Post
Eski 03-01-2014, 14:40   #103
ZeynepTaylan
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-01-2014
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 1
Denenebilir mi?

Merhaba,

Orkideler hakkında sadece bu forumda okuduklarım kadarını biliyorum acemi bir orkide bakıcısıyım. Bugüne kadar özel günlerde hediye edilen yaygın türlerinden başka özel olarak yetiştirdiğim bir orkidem olmadı. 4 orkide yetiştirdim üçü halen yaşıyor En yaşlısı 2 yaşında.

Bu orkide öz geçmişimden sonra şu çılgın fikirleri değerlendirmenizi istiyorum. Orkidelerimden birinin kökleri arasında büyüteçle görülebilecek büyüklükte beyaz böcekler olduğunu farkettim. Sularken bir kabın içine kaynamış su ve yarım çay bardağı sirke koyup orkidemi bu suda 10 dakika beklettim. Beyaz böcekler yok oldu çiçeğim de sağlıklı görünüyor ancak on gün önce yaptığım için henüz zarar verip vermediğini bilemiyorum. Zararlı olur mu?

Bu böcekler için kullanılan ilaçlar varmış ancak ben o ilaçları kullanmak istemiyorum çünkü hatalı ilaç ya da hatalı uygulamayla kaybedersem çok üzüleceğim. Bunun çok sık olabildiğini okudum. Bu arada hiçbir vitamin gübre vs kullanmıyorum buna rağmen yılda iki defa çiçekleniyorlar. İnternette kesim işlemlerinden sonra köklere tarçın sürülmesi gerektiği yazıyor.

Bu başlıkla olan ilgisine gelince. Orkidemin saksı harcında ağaç kabukları var. Tarçın da bir ağaç kabuğu. Ben bu ağaç kabuklarının arasına bir çubuk tarçını kaynattıktan sonra yerleştirmeyi düşünüyorum. Bu sayede sürekli steril olacağını yeniden böceklenmeyeceğini düşünüyorum. Bu tehlikeli bir deneme mi olur?

ZeynepTaylan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön