View Single Post
Eski 02-01-2014, 09:45   #119
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tozluraf Mesajı Göster
Merhabalar,

Ben de heves ederek bir bonsai satın aldım.(Zeytin) Forumdan çok faydalı bilgiler öğrendim, herkese çok teşekkür ederim. Ancak bizim ağacımızla ilgili bir problemimiz var. Aldığımızdan beri yaklaşık 3 haftadır çok fazla yaprak döktü, tahminimce yarısından fazlası dökülmüştür yaprakların. Bunun yanında bazı dalların uçlarında yeni yapraklar açtı, ancak onlar da kuruyacak gibi cansız zayıf geliyor bana. ( Belki de normaldir ben bilmediğim için bana öyle geliyordur. ) Ağacın ilk halinin ve şimdiki halinin fotoğraflarını yükledim. Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. İyi günler..

( Ağacın ilk halini 1, son halini 2 olarak numaraladım.)
Sn Tozluraf,

Zeytin çok güçlü bir ağaçtır, kolay kolay ölmez. Eğer iç ortamda bakıyorsanız yetersiz ışık aldığı için verdiği bir tepki olabilir veya köklerde bir sorun olabilir.

Fotoğraflara bakarak bir "zararlının" etkisi olduğunu söylemek zor, ancak ikinci fotoğrafta sanki pamuklu bite benzer bir beyazlık var.
Güneş alan bir yere koymanızı öneririm ve bahara kadar gübre vs. vermeyin, toprağının da uzun süre ıslak/nemli kalmamasına özen gösterin. Kendine gelecektir.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön