View Single Post
Eski 30-12-2013, 21:11   #1
turhanengin
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-12-2013
Şehir: Tekirdağ - çorlu
Mesajlar: 323
turhanengin / Topraksız tarım çalışmalarım

Merhaba Topraksız Tarım Dostları;

Bende topraksız tarım çalışmalarına bundan 7 yıl önce evimin balkonunda 3 saksı ile başladım.Daha sonra bu iş benim için bir tutku halini aldı ve her yıl balkonumdaki saksı sayılarını ve ürün çeşitliliğini arttırdım.Özel sektörden ayrılıp şu anda yapmış olduğum iş olan büfe işletmeciliğine başladığımda(Bundan 3 yıl önceydi.)dükkanımın önünde güneş gören boşluğa evimin balkonundaki saksıları taşıyarak ilk önce torfta çalışmalarıma devam ettim.Bundan 2 yıl önce bu işi nasıl geliştirebilirim diye araştırma yaparken internet ortamında Yaşar Özdemir Hoca ile tanıştım. Kendisi topraksız teknolojik tarım konusunda yıllarca araştırmalar yapmış bir biyoloji hocasıdır.

Ben 2 yıldan beri dükkanımın önünde su kültürü,taş kültürü ve torfta bitki yetiştirmeye devam etmekteyim.

Geçmiş yıllarda açık alanda ekim dikim yaptığım için kışın bitki yetiştirmekten mahrum kalıyordum.Geçtiğimiz yaz sonunda,kışında bitki yetiştirebilmek için bir mini sera yapmaya karar verdim.Şu anda yapmış olduğum sera içerisinde topraksız tarım denemelerine devam etmekteyim.

Sitenizi uzun zamandan beri sessizce takip etmekteyim.Üyelerinizin yayınlamış olduğu paylaşımları takdir ediyorum.Bütün topraksız tarım severlere başarılar ve bereketli hasatlar temenni eder saygılar sunarım.


TURHAN ENGİN

Eklenen Resimler
    

Düzenleyen turhanengin : 21-04-2015 saat 23:37
turhanengin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön