View Single Post
Eski 27-12-2013, 12:23   #18
mmanager
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-10-2011
Şehir: ADANA
Mesajlar: 670
Bizim orada da boyuna çapraz kesilerek doğranır ve kurutulur.Gölgede kurutmak esastır tabi.Yemeği de nohutla birlikte yapılıyor.İsterseniz kemikli et de koyabilirsiniz.Memleketimiz Darende .Aslında buzdolabına koyup no frost gazlarıyla kansere davetiye çıkarmaktansa ebem ninem usulü kurutmak daha sağlıklıymış.Hatta patlıcanı bile kare kare doğratıp kurutuyorlar.Zaten patlıcanı buzdolabına koymak hiç de iyi değilmiş.Çünkü nikotin salgılıyormuş.Kabak da kurutulup yoğurtlu garnitür türü bir yiyecek yapılıyor.

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön