View Single Post
Eski 23-12-2005, 17:32   #1
oktars
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-04-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 779
3 bin yıllık dev Musa ağacı

Hatay'ın Samandağ'ı iyçesine bağlı Hıdırbey köyünde yer alan asırlık ağaç (Musa ağacı), yerli yabancı konukların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Samandağ Kaymakamı Selim Çapar bu ilgiye istinaden, tarihi ağacın bulunduğu yerde çevre düzenlemesi yaptı ve mekanın güzelliğine güzellik kattı. Çevresi 20 metre, gövde çapı 7.50 santimetre, yüksekliği 16.70 santimetre olan Musa ağacını 20 öğrenci el ele tutuşarak ancak çevresini dolanabiliyor. Ağacın hemen yanı başına yaptırılan kır kahvesi ise gelenlerin dinlendiği ve kutsal sayılan çınar ağacının gölgesinde çay içtiği bir mekan olarak düzenlenmiş.

Dileği olanların uğrak yeri oldu.

Son günlerde tarihi ağaçtan medet uman, her türlü dileği olanların uğrak yeri olmaya başlayan Musa ağacı, adeta bir dilek ağacına dönüşmüş durumda. İçi kısmen boş olan ağacın içine giren çok sayıda vatandaş, her türlü dileği için buraya bez parçası bağlamaya başladı.

Hıdırbey köyünde "koruma altına alınmış" ulu bir çınar olan Musa ağacının, 2 bin yaşlarında olduğu tahmin edilirken, ancak halk arasında 3 bin yaşlarında olduğuna inanılıyor. Bu ağacın Hz. Musa'nın asasının ab-ı hayat (ölümsüzlük suyu) sayesinde filizlenip kök salması sayesinde meydana geldiğine dair efsaneler de çevrede anlatılıyor.

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=128543

Eklenen Resimler
 
oktars Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön