View Single Post
Eski 29-06-2007, 16:20   #55
hfz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 810
Sevgili Nevsune, rica ederim hiç sorun değil, sonuçta doğru isim yazmışsınız..

Bu arada aklıma geldi, Sevgili Elfogi Hümik Asit koyduğu suyla bir bitkisini her gün suladığını yazmıştı. Ben ayda bir kez veriyorum. Aslında kullanma sıklığı konusunda özellikle önerilen bir şey yok ama, her gün kullanmanın da çok fazla olabileceğini sanıyorum.

Ayrıca Hümik Asitin bir özelliği de bitkinin tek başına alamadığı izelementleri almasında bir köprü vazifesi görmesi. Yani bitkiye verdiğiniz vitaminlerin bitkiye geçişini sağlıyor. O yüzden tek başına kullanılması çok fazla bir şey ifade etmiyor. Yukarıda Sn. Eyüp1 çok güzel anlatmış.. Tabii bu tarım için yazılmış bizlerin kullandığı toprakta her türlü vitamin var özenimiz sayesinde..

''Yapılan toprak analizleri de topraklarımızın organik maddece yetersiz olduğu ortaya çıkmaktadır. Topraklarımıza organik madde vermeden toprağa sadece humik maddelerin verilmesi; aç olan bir insana yemek yerine keyif kahvesinin verilmesine benzemektedir. Bizler öncelikli olarak topraklarımızın organik madde düzeylerini arttırdıktan sonra humik madde düzeylerini yükseltebiliriz.''

hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön