View Single Post
Eski 21-12-2013, 14:20   #2
Jezebel
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Temelde Kore lahanası ve turp içeren bu turşunun 187 yerel çeşitlemesi bulunur.
Mesela ben renkliliğ arttırmak için başka bir tarifte gördüğüm havuç eklemesi yapacağım.


Temelde uymayı düşündüğüm tarif bu:
Malzeme
2 baş Kore lahanası
1 adet beyaz turp
1 demet su teresi
1demet yeşil soğan
1 kase kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
5 diş sarmısak
1 kök taze zencefil
1 kase tuzlu balık sosu
1 elma
1 armut
ve istenirse taze istiridye

Hazırlanışı:
Lahanalar ikiye ya da dörde bölünür.
Lahanalar tuzlanıp 4 saat bekletilir ya da tuzlu suda 12 saat bekletilir.
Turplar julyen usulü dilimlenir ve su teresi 5 cm uzunluğunda kesilir.
Yeşil soğanlar ince ince dilimlenir.
Sarımsak, elma, armut, soğan ve balık sosu blender ile püre kıvamına getirilir.
Sonra kırmızı toz biberle karıştırılır.
Az acılı Kimchi tercih edenler kırmızı biber miktarı azaltabilir.
Bu karışıma dilimlenen turplar, su teresi, yeşil soğanlar ve zencefil eklenerek hepsi elle karıştırılır.
Lahanalar yıkanarak süzülür.
Hazırlanmış olan karışım lahana yaprakları arasına doldurulur.
Karışımı lahanaların aralarına iyice yaydıktan sonra her lahana en dıştaki yaprağı ile kapatılır ve bütün lahanalar toprak bir kaba teker teker yerleştirilir. İlk mayalanma için oda sıcaklığında bir veya iki gün bekletildikten sonra buzdolabına konur.
Küçük parçalar halinde kesilerek servis yapılır.


Name:  kimchi1.jpg
Views: 5654
Size:  37.5 KB


Yapacakların ellerine sağlık.


Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön