View Single Post
Eski 20-12-2013, 21:15   #1652
kokett
Ağaç Dostu

kokett's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2013
Arkadaşlar merhaba,

Name:  orkide.jpg
Views: 17128
Size:  33.0 KB

Resimde gördüğünüz orkidemle ilgili birkaç sorum olacak. Orkidemiz yaklaşık 3- 3.5 yıllık. Anneme hediye almıştım. Bir taşınma atlattı kendileri. Bu arada bir çok kez yeni sap verdi çiçeklendi. Taşınma esnasında düştü yaprakları kırıldı. Saksısını ve saksı harcını hiç değiştirmedim. Haftada bir kovaya daldırıp sulamak dışında bakım yapmıyoruz..

1. şu resimde gösterdiğim gibi eski sapı 2 defa çiçek verdi. Daha sonra boğumun az yukarısından kestik 4 aydır falan öyle duruyor bir daha çiçek vermedi. O sapın kurumasını mı beklemeliyiz yoksa şimdi kesmeli miyim sizce?

2. Yeni çıkan sap yeterince uzamadı ama tomurcuklanıcak gibi. Ve sabitlemediğim zaman 180 derece yere yatık duruyor. Sizce daha uzar mı yoksa orkidem artık yeterince besin maddesi alamıyor mu topraktan ?

3. Toprağın dibinden çıkanlar sap mı olucak kök mü onu da çözemedik...

4. Son olarak da artık saksı harcını değiştirmeye karar verdik. Zengardenda şöyle bir set gördüm. Compo sana toprak gübre ve sırlı saksı. Şimdiye kadar hiç gübre kullanmadık ama artık kullanıcaz.

orkide toprağı, orkide gübresi,orkide saksısı | Zengarden Ev ve Bahçe

Set aynen bu. bu setten ya da bu tip saksıdan alan var mı? Ben yeterince ışık alabileceğini düşünmüyorum ama çok şık duruyor. Yoksa şeffaf plastik saksılardan kullanmaya devam mı etmeli..

Şimdiden teşekkür ederim

kokett Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön