View Single Post
Eski 19-12-2013, 19:29   #86
alperenim
Yeni üye
 
Giriş Tarihi: 14-03-2011
Şehir: KAHRAMANMARAŞ
Mesajlar: 29
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ortanca Mesajı Göster
Arkadaşlar biz bu malzemeleri temin ederken
yanlış anlaşılıp takibe falan alınmayız değilmi?
gübre nitrat falan başka kötü şeylerin yapımında da kullanılıyormuş bildiğim kadarıyla..
Ben yine gidip Beykoz dan sıfır risk doğal gübremi alayım..
saygılar..
Espiri çok güzeldi. Ancak çok daha genel bir organik gübre yapımı öneriyorum. Her bitkide her oranda kullanılabilir.
Gübrenin yapım ve kullanımı: Gidiyorsunuz istediğiniz bir firmadan LEONARDİT alıyorsunuz. İstediğiniz toprağa istediğiniz oranda kullanıyorsunuz. Doz aşımı diye bir sıkıntınız olmuyor. Şuna güveniyorum. Çünkü dozu aşacak paranız olmaz. Toprağın yarısını geçinceye kadar doz yükseldikçe toprak verimi artar.
Olayın püf noktası, LEONARDİT'i fahiş fiyatlara almayın. Bende almanız icabetmez. Ben toptancıyım. Ama fiyatları kontrol altında tutmak da bizim görevimizdir. Bende 25 Kg leonardit 5,5 Tl dir. ama perakende satma imkanımız yok. Bu fiyatlara oranla bayide 25 Kg mını yerine göre 10 -12 Tl ye kadar alabilirsiniz.
Daha etkili organik gübre yapımı için 25 Kg Leonardit alınır, 1 Kg Potasyum hidroksitle muamele edilir. 4 Saat sonra bitkilere azar azar verilir. Muamele için 0,5 (yarım) Kg Potasyum Hidroksit (Çok tehlikeli ve kuvvetli bazdır. Hiç bir şekilde cilde temas ettirilmez. Teması halinde temas eden bölge dakikalarca bol suda ve ya akan suda yıkanır. ) , 50 litre 70 derecedeki suya dökülür. Tepkime meydana gelirken sıçramalara karşı azami tedbir alınır. Sonra 25 Kg leonardit bu sıvıya ileve edilerek iyice karıştırılır. Etrafa sıçtratmadan bir kab yardımıyla savrulabilir. Leonarditi bilerek fazla ilave ediyorum. Eğer bir şekilde Potasyum Hidroksit fazla ilave edilirse bu sıvıya ne dokunulabilir, ne de toprağa atılabilir. Hayat için en kuvvetli zehir sayılır. Elde ettiğiniz ürün Humik asit ve Fulvik asittir. ( Potasyum Humat+Potasyum Humat)

alperenim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön