View Single Post
Eski 16-12-2013, 20:38   #16
Gazi Barış
Ağaç Dostu
 
Gazi Barış's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2012
Şehir: Mustafakemalpaşa Bursa
Mesajlar: 320
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Peki normal kabak tatlısı yapar gibi, dilim dilim değil de çekirdekleri alındıktan sonra bir bütün olarak şekere mi basılıyor?
Gerçi uygulama hanıma ait fakat yaparken izlediğim kadarıyla bir miktar şeker ile birlikte tencerede kaynattı, miktar olarak ayrıntıyı bilemiyorum. Normal balkabağına göre daha hafif oluyor ve daha seyrek yapılı olduğundan kaynatma süresini iyi tayin etmek gerekiyor (sık sık kontrol)
Yapacaklar için kabağı temizleme aşamasında (bu kısmı bana ait) kabağın et kısmı alt tarafında daha zayıf, sap kısmı en kalın olan tarafı; bu yüzden bir tabak gibi hazırlanacağından acık olacak kısım alt taraf olsun, hatta kabukları soyarken direk olarak kesebilirsiniz. Elimizle çekirdekleri aldıktan sonra çay kaşığı yardımıyla içini temizlemek çok kolay oluyor. İşi öğrenene kadar iki kabağı heba ettim.

Gazi Barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön