View Single Post
Eski 15-12-2013, 12:27   #10
hnd76
Ağaç Dostu
 
hnd76's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-10-2012
Şehir: İstanbul - Tekirdağ
Mesajlar: 168
Herkese çok teşekkür ediyorum. Sn. Sakdag yurtdışından aldığım bitkiler sempervivum, sukulent ve birkaç kaktüs. Yani buradaki çeşitlerden farklı nadir türler değil. Semt pazarlarından aldım özellikle kaktüs seralarına gitmiş değilim. Tek avantaj daha ucuz ve saksıların çok dolu olması.

Saksılarımı nasıl yaptığıma gelince; çamuru şekillendirip ardından fırınlayarak daha sonra sırlama işlemi yapıyorum. İlk zamanlar hevesle saksıların hepsini sırladım fakat sırın bitkiler için sağlıklı olmadığını öğrenince çamuru artık ilk pişirimde bırakıyorum.

Sn. Hira kaktüslerime kışın su vermeyi kestim, sukulentlerimi çok iyi gözlemlediğimden hala su isteğinde bulunan türlere güneşli günlerde korkmadan su veriyorum. Bulundukları yer oldukça güneşli ve ışıklı, sayfiye evimde (Tekirdağ) bulunuyorlar. Geçen kış istanbul‘da idi. Orada hem yer sıkıntısı, ışık ve güneşin azlığı gibi nedenlerle hepsini buraya taşıdım. Bütün yaz güneşin altındaydı.

Fikir olsun diye söylüyorum – geçen kış bauhausdan kalın şeffaf kalın masa örtüsü aldım. Geniş camımın önünü onunla sera haline getirip bütün kış hatta lithopslarım bile orada kaldı. Hiçbir problemde yaşamadım. Birgün dahi olsa içeriye taşımadım.


Düzenleyen hnd76 : 15-12-2013 saat 23:12
hnd76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön