View Single Post
Eski 15-12-2013, 11:00   #27
limon_sever
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
1. Önerilerin hepsini toparlayıp bir araya getireceğim
2. Aynı sezon içinde hem tohum alıp hem de çimlenme testi yapmak hem pratik değil hem de sırf test olsun diye onca çeşidi çimlendirmeye yetiştiricilerin zamanı olmayabilir. Fakat yapan olursa belirtebilir tabii.

3. Olabilir tabii. Bir kaç tane önerirseniz güzel olur.

4. Hali hazırda orijinal tohum taleplerinin listesi yayında. Etkinlik sonunda fiilen gönderilerek karşılanan taleplere ait bir detaylı listeyi de yine aynı yerde yayınlayacağız (kargo faslının tamamen bitmesini bekliyorum), ki şeffaflık bunu gerektirir. Karşılanamayan talepler şeklinde ayrıca bir liste yayınlamayacağız.

Talepleri karşılayıp karşılamamak paylaşımcının insiyatifinde bir husus ve talep karşılamakta herkes kendi kriterlerini kullanabilirdi, ki öyle de oldu. Etkinliği düzenleyen kurum olarak agaclar.net talep karşılama oranını maksimize etmeye çalıştı.

Bunu yaparken öncelikle taleplere hiç bir kısıtlama konulmadı. İkinci olarak da tüm talepler karşılanacakmış gibi hazırlık yaptı. Üçüncü olarak da toplanan tüm tohumların mutlaka taleplerle eşlenerek sahibini bulması şeklinde bir planlama yaptı. Bunun sonunda %93 gibi çok yüksek bir ortalama değere ulaşabildik.
Karşılanamayan talepler listesini şu yüzden rica etmiştim. Seneye o tohumlara daha ağırlık verilebilir. Yanına açıklama yazacaktım unutmuşum.

limon_sever Çevrimdışı   Başa Dön