View Single Post
Eski 13-12-2013, 21:12   #1
buraktuci
Ağaçsever
 
buraktuci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: MALATYA
Mesajlar: 64
vitaminler ve mineraller

vitaminler ve minareller
öncelikle belirteyim yabancı bir tavukculuk sitesinden alıntıdır
Karşılama Vitaminler, eser elementler
Vitaminler, eser elementler

Vitamin veya hastalıklarda mineral eksiklikleri ile ilgili

A vitamini (vitamin büyüme): çözünür (Avitaminoz: Hastalığın adı)

Karoten bir dizi hayvan vitamin A provitamin bu nedenle adı gövdesinde dönüştürülebilir. A vitamini sadece hayvansal ürünlerde bulunur! Örneğin yumurta sarısı, karaciğer deniz hayvanları, morina, pisi balığı, köpek balığı vs ...
provitamin karotenler veya bitkilerde görülürler hakkında: yeşil bitkiler, lahana, yerli kır otu, yonca, söz ve yonca, havuç ve mısır.

vitamin A 'un eksiklikleri mikropların mukozal ve gelişimini destekler.
vizyon Benzer bir zorluk (göz ve göz kapağı iltihabı), halsizlik, kararsız yürüyüş, ébourriffées tüyleri ve yutak, gırtlak ve yemek borusu mukoza üzerinde beyazımsı püstüllerinin otopsi varlığı.

Büyüme geriliği, yumurta üretimi ve kötü taranabilirliliğini azalmıştır.
diyetlerinde A vitamini yetersiz miktarda almış tavuklar civciv yüksek mortalite mahkum edilebilir.

Kısmi vitamin A eksikliği kusurları üretir.

D vitamini

Karaciğer yağı steroller morue.Les bol antirachitic vitamini bu ultra-viyole ile etkilendim ve vücut tarafından kalsiyum bağlayıcı izin verir. Onun yokluğu raşitizm, kemik deformiteleri sorumludur, onun eksikliği 18. veya 19. gün, özellikle kuluçka döneminin sonuna doğru, yüksek embriyonik mortaliteye neden olmaktadır.

Vitamin E (alfa-tokoferol) (Encephalomalacia: Hastalığın adı)

Bu, sözde vitamin bazı sebzelerde ve temel olarak bolca yatan üreme olan buğday tohumu (mısır, darı), ama yine de balık yağı ve aynı zamanda, maya ve bira Yeşiller. 3. ve 4. gün erken mortalite kuluçka sonuçlarına sırasında onun yokluğu! Hastalık Adı: encéphalomacie.

Saman veya gübre yıkanmış, sizin kümes hayvanları için yararları bir kaynak altında çimlenmiş buğday büyütün.

-muhteşem-of-a-viski-on-kablo-germe.jpg

K vitamini

Anti-hemorajik denilen, tavuklar daha iyi (sayfa hastalık bakınız) koksidiyozun saldırılara karşı sağlar. K vitamini biz o kadar çok o satamazsınız ki tavuk suffusions deri altı kan bulmak. Yonca, su teresi, havuç yaprakları, domates: K vitamini eksikliğinin karşı mücadele gibi yeşillikleri dağılımıdır.

Ya da B1 vitamini (Tiamin)

Bu karbonhidrat metabolizması üzerinde etkili, sindirime yardımcı olur ve sinir sistemi de zararlılara karşı direncini artırır ve normal iştah sağlar hastalıklara karşı korur. Belirtileri: kendi pattesfléchies kas felci tavuk oturmak, kafa arkasına atılmış.

B2 vitamini ya da (Riboflavin)

Onun eksikliği genç erişkinlerde temel nedeni sindirim sistemindeki sentez oluşur, bu vitamin şart olduğunu civciv doğumdan sonra ilk üç ayda büyüme .. Bu Daans buğday tohumu, tahıl ve maya bulunur. Belirtileri: felç contrature parmaklar, anormal embriyo, yoksul tüylenme eksikliğinin belirtileridir.

Vitamin B5 veya (pantotenik asit) (dermatozları: Hastalığın adı)

Büyüme ve tüyleri düzgün gelişimi için gerekli bir vitamindir. Belirtiler: burun ve burun delikleri veya uzun bacakları etrafında pullu dermatit. Tüyler kırılgandır.

Veya B6 Vitamini (Piridoksin - adermine)

Bazı arazilerinde açık yetiştirme nerede gibi doğada yaygındır. Bu süt ürünleri, tahıllar, buğday tohumu, yonca gibi, kek de ... Bu vitamin sindirim ve sinir sistemlerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Belirtileri: şişme ve göz, kulak, burun delikleri ve bacakların eklem çevresinde ödem.

B9 vitamini (anemi ve perosis: Hastalığın adı)

Onun yokluğu da kötü fledge eklem deformiteleri neden olur.

Vitamin B11 (perosis: hastalığı)

Genleşme derzleri

B12 Vitamini (Siyanokobalamin) (Anemi: hastalık)

Kırmızı kan hücreleri, büyüme influante oluşumunu sağlar. Belirtileri: secde.

Vitamin H1 (Biotin) (Perose: hastalığı: Manganez eksikliği, biotin, folik asit ve pantothémique)

Cilt lezyonları ve civcivlerin birkaç hafta içinde iskelet deformitesi.

Niasin (nikotinik asit)

Onun eksikliği ağız boşluğu ve yemek borusunun üst kısmında, perosis sendromu yakın ama aynı zamanda Aşil tendonu dekolmanı iltihabı ile yansıtılır.

MİNERALLER: Makro ve iz elementler

Manganez

Kemiklerin anatomik deformasyon bu iz element sonuçları eksikliği, iskelet gelişimi ve işleyişi üreme sisteminin genç bireylerde (3 ve 4 hafta özellikle) de pençeler, topallık ve yavaşlayan büyüme.

Tarsus şişmiş ve dışarı doğru çıkıntı yöneliktir. Aşil tendonları kendi kondillerin dışarı.

Kalsiyum ve fosfor

Bu yumurta üretimi ve kabuk kalitesi için gerekli kemik ve özellikle direnç oluşması için önemlidir.

Çinko

Büyüme ve iskelet gelişimi, eğitim ve epitel ve yumurta üretimi bakımı için gereklidir. Gençlik gösterisi eksik kemik anormallikleri, bacaklarda halsizlik, kalın deri ve tüyler varsayılan.

Iyot

Ayrıca metabolizmanın düzenlenmesinde önemli bir rol oynar tiroid işleyişi için gereklidir. Belirtileri: büyüme darlığı, kuluçkadan de mortalite sonuçları vardır. Ancak, bu eser element veya mineral eksikliği nedeniyle tavukların, et döşeme için satın alma gücü dengeli nutrififs elemanların katkısı nadirdir ...

Demir ve bakır

Anemi, topallık, aort rüptürü.

Selenyum

Antioksidan, E vitamini, ödem (eksüdatif zayıflık), kas dejenerasyonu ile sinerjik çalışır!

Optimum kaliteli vitamin sağlamak ve iz elementler, ürünlerin uygun korunması esastır. Bunun için kılavuzuna başvurmak için yeterlidir.

Bir tamamlama riski dönemlerde (kurtarma, eksikliği belirtileri, aşılamadan sonra, binanın bir değişiklik ...) sırasında bazen gereklidir. Bu ek içme suyu dahil edilebilir ya da bir toz gıda karışımı halinde sunulabilir.

buraktuci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön