Konu: bahcedenn
View Single Post
Eski 13-12-2013, 20:34   #53
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smnunal Mesajı Göster
Sayın bahcedenn,

İsterdimki açıklamalar içinde kaynak gösterebilirdiniz.

Emeğe ve bilgi paylaşımına saygı göstermiş olurdunuz.

Yardım isteseydiniz ata yadigarı devamlı nesillerden beri yetiştirmeye devam ettiğimiz ve geçen yıl bu forumda dağıtıma açtığım Muğla yöresel siyah uzun patlıcanla ilgili olarak kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz ürünlerin resimlerini yayınlayarak daha çok kişinin bu bitki hakkında sağlıklı bilgiye ulaşmasına katkıda bulunmuş olurdunuz. Bu seneki etkinliğe bazı elimizde olmayan nedenlerden dolayı katılamamış olsam bile katkımız eksik olmazdı.
Name:  smnunal.jpg
Views: 2102
Size:  26.1 KB

Benim kafam karıştı biraz. Bu tohumun geçen yıl sn.smnunal tarafından paylaşımı sırasında verilen bilgi yukarıda sarı çerçeve içine alınmış olan bilgi.

Sn.bahcedenn, yöresi ve tohumluğun yetiştirilmesi koşulları dahil bitki ve meyvesi hakkında standarda uygun olarak epey bilgi vermiş.

Bu çeşiti ıslah ederek ortaya çıkaran kimdir bilmiyorum. Şayet sn.smnunal ise geçen sene paylaşırken de belirtmemiş.

Geçen sene burada ve hatta bu sene başka yerlerde bizzat kendi ıslah ettiğim çeşide ait tohumların uluorta, ne ismi ne ıslahçısı vb. anılmadan dağıtılmakta olduğunu bilirken bu tohum ile ilgili yeterli bilginin verilmiş olduğunu düşünüyorum.

Çeşit ve kökeni ile ilgili daha detaylı bilgi var idiyse (ki ne kadar detay bilgi o kadar iyi), bunun zamanında iletilmiş olmasını beklerdim.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön