View Single Post
Eski 08-12-2013, 17:16   #25
idris şenol
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fozada Mesajı Göster
Engin Bey,

Dilediğiniz her konuda sorabilirsiniz, fikir alışverişi yapabiliriz. Ben de öğrendiklerimi sizinle paylaşmaktan memnun olurum.

Topraksız tarımın gördüğüm kadarı ile en çok zorlayan yönü (ben de dahil) besin çözeltilerini hazırlamak oluyor. Ancak bu programla besin çözeltilerini hazırlayabileceğiz. Benim yukarıdaki mesajda da yazdığım gibi tereddütte kaldığım noktalar vardı, sitedeki arkadaşlarımızdan sağolsun Sayın Ankafar bu tereddütlerimi giderdi.

Ben bitkinin mineral ihtiyaçlarının ppm üzerinden formülasyona dönüştürülmesi konusuna açıkçası hiç kafa patlatmadım. İtiraf edeyim, bana sıkıcı geldi. Amatör bir üreticinin, sözgelimi monopotasyumfosfatın özgül ağırlığını bilmesi gerektiğini de düşünmüyorum.

Hani Amerika'da yaşıyor olsak kolay, adamlar hydroponic çözeltilerini de şişelemiş satıyorlar. Çok sıkılsanız gider alırsınız bir şişe, koyarsınız sisteme çalışır gider. Ama Türkiye'de her işimiz zor. Umarım bu zorluğu da bu şekilde aşmış oluyoruz.

Saygılar..

Not: Levent Ali Bey ile de en kısa zamanda tanışmayı umut ediyorum. Zira birbirimizin burnunun dibindeyiz, tanışmamak, bir dost edinmemek eksiklik olur.
ABD ye gitmeye gerek yok

kudret tezel beyden istek yapabilirsiniz
veya
şişelenmiş olarak
Roa Biyoteknoloji Topraksız Çilek
burdan istek yapın

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön