View Single Post
Eski 07-12-2013, 15:14   #123
ellisa
Yeni Üye
 
ellisa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
Bugday çimi ekiminde 45x50 torf topraga kaç gram ekimlik bugday ekdiniz ?

herkese iyi hafta sonları diliyorum , bugday çimlerimi kesip healty juicer manuel makinadan geçirdim , çok kolay oldu ama büyüyen çimlerin belkide ince olmasından kaynaklana bilir ..

Bazı çim yetişdirmiş arkadaşların bu sayfada fotograflarını inceledim ,çimler daha kalın ve gür ,acaba ne kadar bugday hangi sıklıkla torf topraga ekmek gerekir tam olarak ögrenmek istiyorum ..

Çimin suyunu içerken baya zorlandım,zaten çimleri makinadan geçirirken öyle ferrah bir doga kokusu evi sardı heryer çim kokdu miss gibi.
son fotografdaki 250 gram bugday çiminden 3/1 cay bardagı çim suyu çıkdı ve bunu içmek bir kerede olmadı midem kaldırmadı-ki ben baya bitki içeceklerine tozlarını karışdırıp içmeye yıllardır alışkınım.
ilk önce hiç bir şeyle karışdırmadan biraz içmeye kalkdım çim yimekten beter oldum sonra hemen aklıma buzdolabındaki organik keçiboynuzu
pekmezi geldi ,azıcık karışdırdım yinede O keskin ot kokusu ve tadı midemi bütün gün sanki luna parkda attractie arabaları vardır yüksekten aşagıya iner hop hop hop aynen akşama kadar hopladı midem .
akşam geçmişdi ve çok dikkat ettim acaba bir alerji veya baş agrısı (migren tetikleme) olacakmıydı çok sevindim bir aksine tepki göstermedi ..
- - - - -
Bir sitede bugday üzerine dün okudum, çok sulanan bugdayın vitamin ve lezzet oranı , az sulanan bugdaya göre daha verimli oluyormuş..siteyi kaybettim buldugumda buraya ekleyecegim ..
- - - - - - - -
belkide ilk sefer alışkında olmadıgımızdan çimin suyu agır gelecekdir .
ama ben yinede amazon.com dan bugday çimin kurutulmuşunu almayı deneyecegim..

Amazon.com: Organic Wheatgrass Powder, 8 oz: Health & Personal Care

görüşmek üzere
saygı ve selamlar dilerim
ellisa


Düzenleyen ellisa : 07-12-2013 saat 19:23 Neden: konu eklemesi
ellisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön