View Single Post
Eski 02-12-2013, 11:14   #22
Hatice K.
Yeni Üye
 
Hatice K.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-06-2013
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi evsizpatiler Mesajı Göster
Benim çiçeğimin yapraklarında da böyle şeyler oluyor temizliyoruz yine aynı şey. Nedir çözemedik. Oksijenli su püskürttük ama geçmedi Nedir bu bilen yardımcı olabilir mi? Ne çeşit bir böcektir ya da larvadır nedir anlamadık.
Sevgili evsizpatiler,
Bu çok geç bir cevap ancak yine de bilgimi paylaşmak istedim.
Bitkinizin üzerindeki canlı "San-Jose kabuklubiti"dir.
"İç karantinaya dahil bir zararlıdır. Zararlı ağaçların gövde, dal ve dalcıklarında, yaprak, sürgün, tomurcuk ve meyvelerin özsularını emmek suretiyle zarar yapmaktadır. Fakat gerçek zarar emgi esnasında salgıladığı toksik ( zehirli) maddelerden oluşur. Yaşlı ağaçlarda önce yaprak dökümü yapar, sonra bazı dallarını ve git gide ağacın bir bölümünü ve daha sonra ağaçları tamamen kurutur.
Kışı diyapoz halinde geçiren zararlı yılda 2-3 döl verir. Üreme güçleri fazla olduğundan ilaçlamaları düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Bahçedeki varlığını anlamak için 1-2 yıllık sürgünler 20 cm uzunluğunda kesilmeli ve bir büyüteçle bakılmalıdır. Görünüşleri iç içe daireler şeklinde ve kirli sarı renktedir.
Mücadele için ben Supracide 40 EC kullanıyordum. Faydasını gördüm fakat artık bu ilacın satışı yok. Dursban 4 ile de sonuç aldım. İzolsupra da bu işi çözer diye düşünüyorum.

Hatice K. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön