View Single Post
Eski 02-12-2013, 09:04   #22
MehmetFatih
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 18-11-2012
Şehir: Manisa
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Laktik asit üreten bakteriler ailesi oldukça geniş. Pirinç suyuna havadan bakteri yakalayıp süt ile diğer bakterileri elimine ettiğinizde tam olarak hangilerini izole ettiğini bilemezsiniz. Farklı uygulamalarda farklı bakterilerin izole edilmiş olması da kuvvetle muhtemeldir.

Bu yüzden bu şekilde elde edilmiş laktik asit bakterileriyle yoğurt olup olmayacağı bir hayli değişken olabilir. İsterseniz deneyebilirsiniz. Olursa ne güzel, afiyetle yersiniz. Olmama ihtimali daha büyük ama o da ziyan olmaz. Bir torbada süzüp lor gibi bir şey elde edersiniz, o da güzel.
Havadan bakteri yakalayıp demişsiniz!Bunu açarmısınız?Pirinç suyunu şişeye koyup ağzını bez ile bağlamışsınız hava ile teması yok,nasıl havadan bakteri yakalanıyor

Laktik asit bakterisi üretebilmek köy yoğurdu veya probiyotik yoğurdu sulandırıp pekmez ile karıştırıp hava verirsek bakterileri çoğaltabilirmiyiz?

MehmetFatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön